Fredag kväll 2009-10-30

Inga barn hemma. Sitter vid datorn, kollar på Idol. Eldat i öppenspisen. Bara kopplar av. Ska snart sova. Tog ledigt hela eftermiddagen och kvällen, vi har varit och hälsat på en massa människor, ätit gott och kopplat av. Nu är det så mysigt tyst och skönt, lugnt och fridfullt. Fast fridfullt är det ju när barnen är hemma också, men i morgon bitti ska jag minsann ha sovmorgon. Jag tar ledigt från djuren också, det har jag lejt bort. Sedan startar det ju om igen :-), jag har en massa saker att greja med i morgon, möblering bl a!


Bus eller godis!





Den som alltid talar sanning har råd att hålla sig med ett dåligt minne.

2009-10-16

Sitter och tittar på Idol. Sovit mest hela dagen. Sara var på pingis ikväll och duschade jättelänge...Det gäller att passa på när det bjuds varmvatten i mängder!
Jag är så sugen att fara på badhuset när jag blir frisk, det skulle vara så skönt.

Idag lagade jag en ny maträtt, jag stekte kycklingfiléer och lade ner paprika, körsbärstomater, lök och minimorötter tillsammans med vatten och buljongtärning. Kryddade med salt, svartpeppar och curry. Därefter kokade jag upp alltihop och lade ner nudlarna som fick värmas klara i skyn. Jag använde Blue Dragon nudlar, nästa gång använder jag vanliga Euroshopper kan jag ju säga!

När jag var i köket och höll på med maten tittade jag ut och där utanför på en låda, stod en höna och tittade rakt in; hon ville ha mat! Det fick hon, hennes kamrater också!

Ja, på tisdag far vi till Umeå. Ska passa på att gå på Tehörnan då och fylla på mitt lilla, lilla telager!



En liten interiör från Saras lekstuga, underslafen av våningssängen, där det också brukar ligga katter ibland!

Torsdag 2009-10-15

Fortfarande sjuk. Micke var och vaccinerade sig idag, men jag har ju fortfarande feber så...och så sover jag ju mest. Han blir hemma från jobbet i morgon också, de vill inte ha honom där så att han kan smitta andra, så då har ju jag sällskap iaf (när jag sover...) Annars har det inte hänt något idag. Man blir mätt på en halstablett och sitter en stund vid datorn, sedan är man så slut så man måste sova några timmar...Kanske man kan gå ner i vikt så här?
Träffade en släkting idag, hon hade fått giftstruma - smal hade hon blivit...



En liten bild från Esplanaden i Nyland kanske kan pigga upp, jag antar att alla känner igen sig?!


Hit vill jag fara.

Onsdag 2009-10-14

Feber fortfarande, 38,6. Orkar inte vara sjuk längre. Nu har jag dammsugit, tvättar och nu måste jag vila. Om jag ska orka göra nåt mer idag...

Tisdag 2009-10-13

Fortfarande sjuk. 38,2. Kan jag inte få bli frisk nu, har inte tid och ro att vara sjuk längre, det är så mycket som ska göras inför vintern. Idag har jag varit och handlat, satt på diskmaskinen, satt på en tvätt och i eftermiddag ska Sara och jag gå igenom gamla kläder; vad som ska vara kvar och inte.

Var på vårdcentralen igår i alla fall och fick inhalera Atrovent och salbutamol. Bra hela kvällen. Sämre nu igen. Får se hur det blir under veckan om jag får fara en gång till. Micke känner sig också lite skum i kroppen nu, jag har väl smittat honom. Ja, vi får se hur mycket jag orkar idag!

15 grader inomhus i det varmaste rummet...

Söndag 2009-10-11

Hejsan,

nu var det ett tag sedan jag skrev. Jag har inte riktigt ro i kroppen att sätta mig och göra det, det kommer så mycket annat emellan, men nu gör jag ett försök iaf.

I helgen har jag varit sjuk. Det började på torsdag. Micke for på jobbet och sedan när jag kom hem vid halvniotiden på morgonen började jag bli yr och mådde illa. Låg och sov hela dagen och när Sara kom hem fick hon ligga bredvid mig och läsa sin bok och göra läxan. Sedan for vi till Kramfors och hämtade Micke. På fredag mådde jag bra, men på lördagkväll började jag bli konstig igen, snurrig och svårt att andas, faktiskt väldigt besvärligt och hosta. Tog febern och hade 38 grader. Hela söndag förmiddag låg jag och var sjuk. Fick springa och kissa massor av gånger, fast jag inte hade druckit det minsta förutom Mollipect och Acetylcystein.

På kvällen kom Eva Köhnberg med Nordström och hans två fruar. Fruarna ska övervintra här och Nordström fick dö. Idag slaktade David honom, så nu ligger han i frysen. Får se om vi röker honom eller vad vi gör. Rökt tupp är inte dumt.

Fruarna håller på att acklimatisera sig som mest och bäst för närvarande. De går fritt ute tillsammans med sina nya medfruar,  men håller sig tillsammans med varandra. De vågar sig längre och längre bort från hönshuset för varje dag.

Marsvinen har fått nya hem också. Två i Nyland och ett i Hållsätter.

Äldstekanin Snuse har dött också, förra lördagen. Micke hittade honom i hans bur, där han bara hade somnat in. Det blev naturligtvis begravning på eftermiddagen, när Ida kom hem och det var också hon som tog ut han ur hans bur inför jordfästningen. Han fick sin sista vila tillsammans med de andra djuren på vår gård, vår djurkyrkogård. 5½ år gammal blev han...

Grävlingen har vi fått bort också. Vi fångade honom i en bur förra fredagen på altanen och sedan for vi iväg med honom till Hans, som sköt honom. Illa luktade han också, där han fick sitta i bagageutrymmet på vår Ford. Sara var jätterädd att han skulle komma ut, för han försökte minsann att putta upp luckan med nosen och med rumpan. Ett skott i pannan och sedan var han stendöd och nu får maten på vår altan vara ifred! Han var inte dum, han hade uppmärksammat att vi förvarar bröd på altanen i dynlådan och fast jag hade lagt på mattor för att locket inte skulle blåsa upp så flyttade han undan det, öppnade locket, välte lådan och drog ut brödpåsar. Det här pågick ju en tid och vi såg honom när han gjorde det på altanen flera gånger, faktiskt flera gånger varje kväll.

Ikväll har vi lagat lammtestiklar med ris samt köttbullar med pommesfrites. Jag kunde inte äta varken det ena eller de andra, börjar bara att hosta jättedjupt nerifrån bröstet så att det gör ont när jag ska försöka äta.

I morgon ska Micke till Sundsvall och jag ska försöka att orka frosta av några frysar - alltså om jag mår bra. Måste möblera till det här, eftersom det ingår i vår planering att vi ska in med panna och ackumulatortankar innan vintern. Vi har väntat jättelänge och frusit eftersom vi tänkte avvakta med att fylla systemet med vatten, men igår kväll gjorde Micke och jag det ändå. Det är ju faktiskt flera minusgrader ute på nätterna. -2,9 grader just nu... Frysboxen i köket tänker jag ställa ute i garaget, så vi kan öppna dörren mellan köket och sovrummet.

Näe, nu får det vara bra för ikväll. Inga bilder fick ni heller, det spar jag till en annan dag!

God natt!

RSS 2.0