Höjdpunkter i Stockholm



Ante när han kom ut från Hovet...



Fina affärer i Gamla stan...



Gooood glass i Skärholmen med noisettetopping...plus lite extra i en skål bredvid...mmmmmm...


Onsdag 30 september 2009

Just det, jag har ätit lammtestikel. Smörstekt, skivad lammtestikel, som jag tillagade själv. Ante åt en hel portion, Micke och jag smakade.

Faktiskt inte helt fel, det var mest tanken som störde, annars hade man aldrig reflekterat över vad det kunde ha varit man åt. När hinnan var borta, såg det faktiskt ut som väldigt fint och mört kött och det var det också.

I morgon ska resten av familjen smaka, vi har två testiklar kvar, som vi ska steka i morgon.






Fredag 2009-09-04

Heja,

idag har jag fixat klart med skrivaren och scannern. Skönt. Vräkregnat har det också. Var på kantarelljakt och fick ihop till en kvällsmacka, gott!

Vad har jag läst idag då?

...sopsortering, sortera bort 100 kg, så sparar du 185 kr. Hoppas att folk blir motiverade. Det är faktiskt en del jobb med att sopsortera. Och när man ser rakt av vad man sparar, kanske många tänker att 185 kr hit eller dit, spelar inte så stor roll och så struntar dom i att sortera - för enkelhetens skull. Först ska du sortera. En del ska tvättas och sedan ska man ha plats, så att man har någonstans att lägga skräpet - innan man tar sig tid att fara på sopsorteringsstationen.

Lite bättre morot har man väl kunnat formulera, är det för miljön man gör det eller är det för att spara sina egna pengar??

Fredag 2009-09-04

Regn... var det idag då.
Ska badhuset i Bollsta läggas ner nu? Reparera för 100 000 kr? Man kan läsa att "Bollstabor slåss för simhallen". Vad tänker man på då? Man ser mangrant uppställd ortsbor, som står med nävarna knutna och - just det! - slåss! Med vem? Varandra?
Naturligtvis tycker jag att badhuset ska vara kvar och naturligtvis tycker jag att det är rätt att ortsborna är upprörda, men jag kunde inte låta bli att le litegrann när jag läste detta!
Idag har det  varit en bra dag att fara på badhuset t ex. Mycket varmare och skönare än i Kramfors är det dessutom.
Jag hoppas att det ordnar sig, reparationskostaderna kanske man kan samla in, men fortsatt drift av badhuset kan bli ekonomiskt svårt. Varför inte privatisera den, precis som vårdcentraler får göra. Allt går inte att driva med kommunala och statliga pengar numera, det är bara att inse kalla fakta.

Ja, vi får se om jag läser något mer idag, nu ska jag göra barnen i ordning och skjutsa dem till bussen!

Torsdag 2009-09-03

Heja,

titta vem har vi här då??



Jo, gråkatten.
Ja, vad ska man säga, den går omkring här varenda dag, äter ute med hönsen och går bredvid de andra katterna. Miss Li ska ju steriliseras, men vi måste vänta lite till, sedan har vi ju Medusa som också ska steriliseras... På det här kortet ligger den under Saaben och kikar fram.

Men vad är det på nästa bild då?




Jo, ett par maskar som Lotus spydde upp under köksbordet i morse. Hur äckligt som helst.
Ja det var ju bara att köpa maskmedel till sju katter....
Två askar Milbemax vet, till en kostnad av 210 kr....

Sedan var Sara och Ida ute och sålde jultidningar, någon som vill köpa, så går det bra att säga till, skriv ett litet meddelande bara! Micke och jag for på svampsafari, det var så fint ute ikväll,


kolla på den här bilden!

Apropå det (vadå?), vad ska man säga om råttors förekomst i butiker?
De kan ju gå in samma väg som människor...hur var det förr då, när folk hade potatis och rotfrukter i jordkällare, det fanns väl råttor då också??? Och vid höhässjning, när småmöss flög så de kunde landa innanför skjortan på de som arbetade...

Och är det inte värre med virus och bakterier, som vi inte kan se med blotta ögat och inte alls kan värja oss emot??? Nu i grissjukans tider och med pippisnuvan i ryggen...
Ja, problem problem.
Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig, nu är det snart fredag och sista skoldagen för veckan.

Over  & out...

Tisdag den 1 september

Tisdag idag då. I lördags var vi på Paradisbadet och åkte vattenrutschkanor, jag, Micke och Sara. Som "tur" var, så var Saras kompis Sofia där samtidigt, så hon hade sällskap! Nu är vi redan inne på andra skolveckan och pingisen har startat igen. Sara var jätteduktig, vi satt och såg på henne och hon höll igång hela tiden.
Vi var också en sväng och hälsade på Lena och Steve och kollade på deras 42 tums Philips TV.

Igår kväll hade vi främmande på altanen. Micke skulle släppa in katterna till kvälls och möttes en meter utanför ytterdörren av grävlingen, som satt och mumsade på gammalt bröd. För bara ett par veckor sedan satt han och kattungen Nisse och nosade på varann, undrar om vi snart har en tam grävling - eller något djur mindre....


RSS 2.0