Mjöd dag 96
Idag 4 september var vi och lämnade några deciliter mjöd till Ulla, som prov. Tyvärr var hon inte hemma, så vi fick lämna det till Peder - som tyckte att vår mjöd verkade vara fin! Han skulle överlämna det till Ulla, när hon kom hem.
Vi mätte upp en alkoholhalt på 12 %, men själva sparar vi med att smaka till lite längre fram i höst.
Det har nu stått i 28 dagar sedan vi hällde upp det och satte i jäststopp.
Mjöd dag 68
Idag har vi tappat upp mjöden och provsmakat!
Blandat med Trocadero var det gott!
Mjöd dag 62
Lite ploppar det än.
Den låg på 12% i förrgår.
Den låg på 12% i förrgår.
Mjöd dag 51
Vi har provsmakat mjöden!
Den drog åt vitvinshållet och låg på 10%. Den ska få jäsa lite till och sedan får vi eftersöta med ett par kilo honung till!
Man ska inte ha bråttom när man gör mjöd....
Mjöd dag 40
Hemma bubblar det i godan ro, kanske det är klart när vi kommer hem?
Mjöd dag 21
Det bubblar på. Det ska stå och jäsa minst en vecka till.
Mjöd dag 10
Det luktar gott också! Spännande det här!
Mjöd dag 8
Plopp, plopp..........
Mjöd dag 7
Ploppandet fortsätter - plopp, plopp, plopp............
Mjöd dag 6
Jag luktade lite i röret och det ploppar på!
Mjöd dag 5
Det jäser bra!
Mjöd dag 4
Plopp, plopp!
Mjöd dag 3
Nu bubblar det lite i röret, det har börjat jäsa!
Mjöd dag 2
Mjöden står i sovrummet och mår gott!
Mjöden
Nu har vi satt igång mjöden!
17 liter vatten från djupborrad brunn, 3½ kg honung från orten rörde vi ihop plus en påse vinjäst. Nu ska det stå och jäsa tills det är klart!